WildplakkenStunter

Historie

Kleinschalig

Wie zijn huis verlaat voor een korte wandeling ziet op straat allerlei affiches hangen. Sommige geven bekendheid aan een concert in een of andere poptempel. Andere hangen op een glas- of papierbak. Vijfentwintig jaar geleden was deze wildplakkerij nog heel onschuldig en kleinschalig.

Edele motieven

Nog maar kort geleden werden de Wildplakkers gedreven door de edele motieven. De plakkers maakten zich druk over de positie van de vrouw, de apartheid in Zuid-Afrika en de neutronenbom. Tegenwoordig is er buiten de verkiezingstijd nog maar zelden een politiek affiche te zien op straat. 

Vermenigvuldiging

Eind jaren tachtig heeft het aantal objecten dat werd beplakt zich vermenigvuldigd. Vooral de tramhokken moesten het ontgelden. Op het Leidseplein, de Munt en het Weteringcircuit werden ze systematisch verduisterd.

Permanente bedrijfstak

Anno 1996 is de luxe van het idealisme voorbij. De samenleving is zakelijker geworden en het wildplakken heeft zich ontwikkeld tot een permanente bedrijfstak in de jungle van de grote stadseconomie.

Veelgestelde vragen over wildplakken

Hoe weet ik dat mijn posters zijn geplakt?

Nadat wij uw campagne geplakt hebben, ontvangt u altijd bewijsfoto’s van ons.

Hoe lang blijft mijn poster hangen?

Over het algemeen blijft een poster twee weken hangen. Wel indien ons plakwerk ook wordt gerespecteerd door andere plakkers. Wij houden u campagne in ieder geval bij en gaan regelmatig terug.

Welke formaten plakken jullie?

Wij kunnen ieder formaat plakken indien gewenst. Wij adviseren echter om uit te gaan van B1 en/of A2 formaat en niet kleiner dan A3.

Op welke plekken plakken jullie?

Wij plakken over het algemeen op vrije plakplaatsen en gedoogzones. Indien gewenst aangevuld met reguliere plakplaatsen, waarbij we respect hebben voor andere campagnes.

Hoeveel posters heb ik nodig voor een goede campagne?

Dit is afhankelijk van de stad [steden] waar de campagne zichtbaar moet zijn. We maken graag een offerte op maat voor u. Er is veel mogelijk.

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search